Voka van der Linde

 

Hallo collega’s en ouders,

Leuk dat jullie even de tijd nemen voor mijn Gastouderopvang Voka’S BijdehandjeZ!

Ik ben Voka van der Linde, 46 jaar en getrouwd met Jenko. Samen hebben wij 2 dochters, Aniek van 19 en Evita van 14. Wij wonen op een boerderij in Wanneperveen. Ik heb met enkele collega’s van gastouderbureau VanHarteLief veel en goed contact. Het is fijn om samen dingen te overleggen. Ook met Karin en Martine is er goed contact. Ze denken altijd mee in oplossingen, dit is erg fijn. Door het contact met mijn collega’s merk ik dat er verschil zit in de opvang op het platteland en in de stad. In ons dorp zijn meerdere gastouders. Het aanbod van gastouderopvang is dus groot, terwijl de vraag naar opvang (denk ik) minder is. Ik heb momenteel 14 gastkinderen in de leeftijd van 10 weken tot einde basisschool.

Ik bied kleinschalige opvang vanuit onze eigen woning. Mijn werk doe ik met veel plezier en ik geniet van alle kinderen. Ook heb ik een VVE-training gevolgd. Ik vind het belangrijk dat ik een kind dingen kan aanbieden en leren. Daarnaast vind ik het belangrijk dat een kind zich mag ontwikkelen op zijn eigen manier en houd ik er niet van om ze te screenen waar ze qua ontwikkeling nog mee achter lopen. Wel vind ik dat je goed moet opletten op het welbevinden en de ontwikkeling van het kind, bijvoorbeeld dingen aanbieden waar het kind moeite mee heeft om de ontwikkeling te stimuleren, maar wel spelenderwijs! Zelf vind ik het belangrijk dat je als gastouder bijscholingen of cursussen volgt die te maken hebben met je beroep. Zo kun je je verder ontwikkelen als gastouder. Onlangs heb ik de cursus professionele baby-opvang gedaan. Wat ik fijn vind aan cursusavonden is dat je ook andere gastouders spreekt. VanHarteLief bedankt dat jullie veel avonden organiseren!

Het belangrijkste in mijn opvang vind ik dat een kind kind mag zijn en zich op zijn of haar eigen manier en tempo mag ontwikkelen. Als het kind een knutselwerkje maakt laat ik het kind het zelf maken, dan zitten de ogen misschien verkeerd, maar het is het werkje van het kind. Verder vind ik het belangrijk dat de kinderen zich hier veilig voelen. Je bent tenslotte toch een tweede thuis voor de kinderen. Ik vind het dan ook altijd heerlijk als ze je knuffelen of dat je voelt dat ze zich ontspannen. Daarnaast vind ik normen en waarden belangrijk. In ons huis gelden er regels. Daar houden wij ons met z’n allen aan. We knutselen veel en doen vaak spelletjes, maar buiten spelen hoort er ook echt bij. Wij hebben een groot erf en wonen een klein stukje van de doorgaande weg af. Zo maar even naar de winkel gaat niet lukken. Wel hebben de kinderen hier alle vrijheid om te spelen. Alles is afgeschermd en dus veilig. We gaan ook regelmatig naar de stallen om bij de koeien en de kalfjes te kijken. De kinderen mogen soms zelfs even mee op de shovel of de tractor. Ook hebben we hier eigen eenden die we voeren.

Een stagiaire is altijd welkom, mits dit past met de werkzaamheden die gedaan moeten worden op de boerderij. Ik vind het namelijk wel belangrijk dat ik een stagiaire voldoende aandacht kan geven.
Mocht je nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden voor opvang op onze boerderij en wil je een keer komen kijken? De deur staat altijd open en de koffie en thee staat klaar. Maar ook collega’s zijn altijd welkom!

Groetjes,
Voka
Gastouderopvang Voka’S BijdehandjeZ

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy